Ga naar de inhoud

Onze Focus

steeds vanuit academisch oogpunt
manuele kine2care
Manuele
therapie

Met manuele therapie kan je stroeve gewrichten en spieren losmaken en zeurende pijn een halt toeroepen. Waar het gaat om omkeerbare gebreken, zoekt een manueel therapeut namelijk naar de oorzaak in je lichaam en biedt hij/zij een behandeling op maat.

needling logo
Dry
needling

Dry needling is een nieuwere behandelmethode.Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen.Dry needling gebruikt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald die een neuro-musculaire reflex veroorzaakt. Er wordt dus geen vloeistof in de spier gebracht.

bekkembodem kine2care
Bekkenbodem-
reëducatie

De bekkenbodemreëducatie is een speciale vorm van gymnastiek die ontwikkeld is om de spieren van de bekkenbodem te versterken of te relaxeren. De bekkenbodem bestaat uit een platte spierplaat die het bekken aan de onderzijde afsluit en die de inwendige organen ondersteunt en op hun plaats houdt. Het bewust maken van en het aanleren van technieken om deze spieren, op het juiste moment en op de juiste manier op te spannen of te ontspannen, kan heel wat urine- en/of stoelgangproblemen oplossen.

lymfedrainage kine2care
Manuele
Lymfedrainage

 Het menselijke lichaam bestaat voor 2/3 uit vocht. Dit vocht bevindt zich in en rondom alle lichaamscellen en bloed-, lymf- en hersenbanen. Oneindig veel processen verlopen via dit lichaamsvocht. 

De lymfetherapie Manuele Lymfe Drainage ad modum Vodder werkt op deze processen.

sport kine2care
Sport-
kinesitherapie

Bij sportkinesitherapie richten we ons niet alleen op het revalideren van de blessure, maar we besteden ook steeds aandacht aan de preventie ervan. Dit kan gebeuren aan de hand van screening, advies en een individueel oefenprogramma. Wij geven ook persoonlijk advies voor zowel de professionele als recreatieve sporter.

postnatale kine2care
Pre- en postnatale kinesitherapie

Tijdens de zwangerschap en de bevalling ondergaat het lichaam veel veranderingen. Een goede voorbereiding op de bevalling en een optimaal herstel erna via perinatale kinesitherapie is van groot belang.

tele2care logo 2
Tele2Care

.

Kine2care wil vanop afstand in de mate van het mogelijke jullie helpen waar het kan. We zijn daarom gestart met teleconsulting.

Indien u interesse heeft, neem dan gerust contact op voor een online consultatie.

.