Kennisclips

kine2care logo

Bekijk hieronder enkele kennisclips. We verwijzen ook graag naar Motel.mama, een mooi initiatief van Rien De Mey, Elke Notebaert en Sanne Ruelens waar we graag onze medewerking aan verleenden.

Video afspelen

Mama Dance Challenge (7:18)

21 september 2020

Samen buitenkomen,samen dansen met onze baby en samen onze zorgen van ons af shaken. De Jerusalema dans gaat momenteel echt viraal, maar wij moeten tegenwoordig al zoveel via een scherm beleven… Samen met ons en met jullie baby’s gaven we toe aan de hype, om de batterijen op te laden met een energiek Afrikaans deuntje en je zorgen letterlijk even van je af te dansen en dat op een zonnige zondag!

Video afspelen

korte versie (1:54)

Motel.mama

Voor alle mama’s op de baan. Neem een pauze, tank wat bij. Vraag gerust de weg. We hebben richtingaanwijzers, tips, verhalen en een volle minibar. Kan jij straks opgeladen weer en route. En let vooral niet op de rommel. Het hoeft hier niet perfect te zijn, gezellig is altijd goed genoeg. Welkom in Motel Mama, jouw zonnige tussenstop op de reis van het moederschap.

Video afspelen

Core training 2

1 mei 2020

Ben je klaar voor 7 keer 30” met 15” rust interval? Matthias shows you the way.

Video afspelen

automobilisatie oefeningen

24 april 2020

voel je jezelf soms wat stijf of stram ? Volg me mee in deze automobilisatie en stretching video zodat je weet hoe je aan je soepelheid kan werken. Zo ga je aanvoelen dat je sommige spieren gaat rekken, mobiliteit van jouw gewrichten gaat onderhouden en een zekere spanning uit je lichaam kan verdrijven. Enkele voordelen van het meermaals per week uitvoeren zijn: goede recuperatie, soepeler en flexibeler worden, gewricht – en spierspanningen verlichten, opwarming, lichaamsbeweging, blessurerisico vermindering, etc. Voel je vrij dit parkoers dagelijks 1 tot 3 maal uit te voeren.

coretraining
Video afspelen

Core training 1

24 april 2020

Matthias legt je eerst de oefeningen uit en doet dan telkens met je mee op HIIT music. Ben je klaar voor 6 keer 30” met 15” rust interval?

Video afspelen

Lymfedrainage

14 april 2020

Wat is lymfoedeem en hoe pak je dit best aan? Marlies legt uit.

Video afspelen

Diastase

7 april 2020

Diastase tijdens en na zwangerschap. Heb jij daar al eens van gehoord? Wat betekent dit nu juist? En hoe kunnen we het voorkomen en behandelen?

Video afspelen

Bekkenbodem

31 maart 2020

Ervaar je net als 58 procent van de vrouwen urineverlies tijdens de zwangerschap? Ben je net bevallen en wil je al een beetje oefenen? Of kan je voorlopig even niet bij je postnatale kine terecht?

Video afspelen

Bewegen met gezond verstand

27 maart 2020

Marlies geeft advies over hoe je in deze tijden best in beweging kan blijven, met gezond verstand.

Video afspelen

Urineweginfecties bij kinderen​

17 november 2019

Hier leert je kind al speels wat het kan doen om urineweginfecties te voorkomen.